Biografie Gerda

Mijn naam is Gerda. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. In 2006 ben ik verhuisd naar Culemborg, waar ik erg naar mijn zin woonde. In oktober 2016 ben ik verhuisd naar Driebergen-Rijsenburg, een mooie omgeving vlakbij de bossen.

Zangervaring: Mijn zangervaring beslaat meer dan 30 jaar. Ben pas begonnen te zingen rond mijn 30e jaar. Daarvoor had ik nooit 1 noot gezongen. Dat komt mede doordat ik a-muzikaal ben opgevoed. Thuis hoorde ik nooit muziek. Mijn beide ouders zijn doof zijn en wij hadden geen radio of tv in huis.

Ik ben begonnen met zingen in een diverse koren en close harmonygroepen. Later voelde ik de behoefte om solo te gaan zingen en ben ik dat ook gaan doen. In deze periode ben ik zanglessen gaan volgen bij de muziekschool van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Eerst klassiek, later lichte muziek bij Charles Vermeer. Hij gaf 1 keer in de week open podium avonden voor zijn leerlingen. Daar ging een wereld voor mij open, allerlei muziekstijlen kwamen voorbij, waar ik nog nooit van gehoord had. Daar hoorde ik voor het eerst jazz nummers, waar mijn hart van open ging. Ik wist gelijk dat dit was wat ik ook graag wilde zingen en waar mijn stem zich goed voor leende. Charles adviseerde mij om les te gaan nemen bij een jazz zangeres die hij goed kende. Dat was de Amerikaanse jazz zangeres Janice Lakers, waar ik op les kon. Van haar heb ik een een aantal jaren privé les gehad. Helaas voor mij, is zij in 2005 weer terug gegaan naar haar geboorteland Amerika.

Toen ik de jazz eenmaal ontdekt had liet dat me niet meer los en ben ik gaan zingen in allerlei jazz combo's, waar ik veel ervaring heb opgedaan als solo zangeres.

Vanaf 2004 kreeg ik de kans om te gaan zingen in het leerlingen ensemble van de SKVR te Rotterdam, genaamd "Bright Selection". Dit ensemble werd begeleid door Ronald Harmsen. De bezetting was piano, contrabas, drums, gitaar en 4 blazers, wat weer een heel nieuwe ervaring was op jazz gebied. Het repertoire was jazz nummers uit de jaren 40/50. Heb met hen 4 jaar opgetreden, voornamelijk in woonzorgcentra. Door bezettingsproblemen is dit ensemble gestopt en zijn we in een kleine bezetting verder gegaan, met dezelfde soort nummers, onder de naam "Right Connection". Met "Right Connection" heb ik 2 jaar opgetreden bij woonzorgcentra.

Mede door mijn verhuizing naar Culemborg is deze samenwerking beëindigd en in 2010 heb ik Goutje ontmoet bij een jazz workshop zang in het Theater aan de Slag in Culemborg en in mei 2011ben ik met haar begonnen als zangduo “Twice a Lady”, met als repertoire jaren 40/50 muziek. Helaas is Goutje in juli 2013 overleden en ben ik met dit zangduo verder gegaan met Carin.

Behalve in “Twice a Lady” zing ik nog in 2 andere zangduo's. Vanaf begin 2015 in zangduo ' The Sweet Memories", met jaren 40/70 repertoireen vanaf augustus 2017 in zangduo "Evergreen Girls", met als repertoire bekende en nostalgische evergreens.

Ook treed ik solo of als zangduo op met een Jazz(y)/Evergreen repertoire, met begeleiding van een pianist, of muziekbanden.

Optreedervaring:
Ik ben begonnen met het zingen en optreden in koren en close harmonygroepen. Na een aantal jaren ben ik ik solo gaan zingen.

Op jazz gebied heb ik ervaring opgedaan bij diverse jazz combo's, waarmee ik optredens heb gedaan.

Met de gitarist Marcos di Paolo heb ik optredens gedaan als achtergrond bij recepties. 

Met de combo's Bright Selection en Right Connection van de SKVR heb ik gedurende 6 jaar opgetreden bij woonzorgcentra.

Met de zangduo's “The Sweet Memories, Twice a Lady" en "Evergreen Girls" treed ik op bij woonzorgcentra, De Zonnebloem, ANBO, 55+ serviceflats, rommelmarkten, kunstexposities etc.

Verder treed ik solo of als zangduo op In BJazzled, met Jazzy/evergreens repertoire met pianist of muziekbanden.

Mijn muzikale motto is:

ZINGEN IS EEN ZUIVERING VAN DE ZIEL!