Biografie Coby

Coby

Mijn naam is Coby ik woon in Apeldoorn.

Ik hou van zingen en entertainen. In Groningen ben ik geboren en opgegroeid in een vrolijk gezin waar bijna alles kon. Moeder werkte in de verpleging en Vader organiseerde cabaret voorstellingen, waar tevens artiesten en bandjes optraden.

Er werden in vaders show’s, covers uit de jaren 50/60 gezongen van o.a. The Blue Diamonds, “Cliff Richard & The Shadows” en “Roy Orbinson”. Hij zelf deed een vuur act met watten, waaraan hij zich eens flink verbrandde. Tijdens de voorstellingen zat ik met moeder in het publiek het geheel mee te beleven. In één van de sketches waar vader in meespeelde ben ik eens het toneel opgeklommen en heb een tegenspeelster geslagen omdat ze zo lelijk tegen mijn vader deed. Voor mij was het ook heel normaal om als zes jarig meisje, voor de kinderen op het schoolplein, schlager liedjes van Conny Froboess en Connie Francis te zingen. Het optreden is mij dus niet onbekend, en toneelspelen kan ik als de beste. Ik hou gewoon van mensen, ik vermaak ze graag zodat de alledaagse beslommeringen misschien even opzij kunnen worden gezet.

De rode draad in mijn leven is altijd het zingen en entertainen geweest. Gemoedelijkheid en vrolijkheid staan bovenaan mijn lijstje, dat draag ik uit aan de mensen die het leven blijven waarderen, ook al kan het leven soms zwaar zijn. Met regelmaat ben ik vooral als duo te vinden op feestelijke bijeenkomsten van oa.: De Zonnebloem, Zorginstellingen, het Rode Kruis, ANBO en diverse andere Verenigingen. Als “Duo” zangeressen brengen we sfeervolle middagen en avondvullende optredens, met bekende liedjes uit verschillende genres en talen.

Mijn levensmotto: “Maak iedere dag iemand blij met een lach”